Bağımlılıkla Mücadele ve Uygulama ve Araştırma Merkezi

YÖK Bağımlılıkla Mücadele (Öğrenci Duyurusu)- 2

.

Değerli Öğrenciler;

Dünya Sağlık Örgütüne göre tütün ürünleri; ham maddesinin tamamını veya bir kısmını tütün yaprağının oluşturduğu, duman olarak solunan, emilen, çiğnenen veya koklanan ürünler olarak tanımlanmaktadır. Tütün ürünlerinin tamamında yüksek derecede bağımlılık yapıcı psikoaktif bir madde olan nikotin bulunmaktadır. Tütün kullanımı, pek çok kanser türü başta olmak üzere çeşitli akciğer hastalıkları ve dolaşım sistemi bozukluklarının temel risk faktörlerinden biridir.

Tütün kullanımı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmakta ve doğum öncesi dönemden başlayarak insan yaşamının bütün evrelerinde 50’den fazlası kanser türü olmak üzere, ölüme kadar götüren pek çok sağlık sorununa yol açmaktadır.

Bu bağlamda, tütünle mücadele konusunda siz değerli öğrencilerimizin farkındalığını artırmak maksadıyla hazırlanan dokümanlara aşağıdaki bağlantıdan erişim sağlamak mümkündür.

Yükseköğretim Kurulu olarak sağlıklı ve başarılı bir öğrenim yılı temenni ederiz.

sigaraninZararlari1-18042021.pdf
sigaraninZararlari2-18042021.pdf