Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bağımlılıkla Mücadele ve Uygulama ve Araştırma Merkezi

"Uyuşturucu ile Mücadele ve Farkındalık" Semineri Düzenlendi

Uyuşturucu ile Mücadele ve Farkındalık Semineri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

 

Çanakkale Valiliği, ÇOMÜ, İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ortaklığıyla düzenlenen seminere; ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Okhan Akdur,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Göksel Şayian, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ali Kartal ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Öğrencilerin uyuşturucu suçlarına yönelik farkındalıklarını arttırmak ve bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını Prof. Dr. Hüseyin Erkul gerçekleştirdi.

Uyuşturucu kullanımının ilk zamanlar merak duygusuyla başladığını ve bu merakın bağımlılığa dönüştüğünü aktaran Prof. Dr. Erkul; “uyuşturucu kullanımı gençliği karartır, her türlü bağımlılık insanı yıpratır. Karanlık güç odaklarından uzak durmalı, yaşamınızı kendiniz denetlemelisiniz” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Şube Müdürü Murat Sarıgüzel yaptığı konuşmada, uyuşturucu kullanımının yaygın olmasının sebeplerini anlattığı interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlikte, seminer kapsamında ÇOMÜ’ye gelen Narkorehber tırının da tanıtımı yapıldı. Narkorehber tırı hafta boyunca ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi önünde ziyarete açık olacak.